A mosószer-allergia tünetei

A mosószerek után gyakran alakul ki valamilyen allergia, főleg akkor, ha gyakran vagyunk kitéve ezeknek a mesterséges szereknek. Azonban olyan is előfordulhat, hogy az emberek bizonyos mosószereket évekig használnak gond nélkül, mielőtt megjelennének az allergia tünetei. Ezek a problémák, panaszok adódhatnak a bőrrel való közvetlen érintkezésből fakadóan, illetve attól is lehetnek, hogy a ruhában vagy az ágyneműben bizonyos mosószer-maradványok maradnak. A tünetek gyakran megegyeznek a parfümök, a súrolószerek, a fehérítők vagy más tisztítószerek okozta allergiával.

mososszer-allergia

Viszketés, égés vagy szúrás

Ha a bőr foltokban viszket, különösen ott, ahol a ruha hozzáér, az lehet jele egy allergiás kontakt dermatitisznek. Amikor a test a káros baktériumokkal érintkezik, akkor a bőrön gyulladásos választ vált ki a felszabaduló hisztamin, ami a vegyszerek hatására termelődik. Ez helyi viszketést okoz. Érdemes azonban helyes diagnózist felállítani, hiszen az is előfordulhat, hogy a ruha anyaga dörzsöli az adott bőrfelületet. A mosószerek több tucat olyan összetevőt tartalmazhatnak, amelyek közül sok allergiás reakciókat válthatnak ki az egyes egyéneknél. Az American Academy of Dermatology szerint az illatanyagok, a színezékek és a tartósítószerek provokálnak ki a legtöbbféle reakciót. Más, potenciálisan allergén összetevők közé tartoznak az ammónia, a kőolajpárlatok, a polimerek és a szintetikus felületaktív anyagok. Egyes betegeknél ezek hatására a viszketés mellett égő és szúró érzés is jelentkezhet.

Gyulladásos tünetek

A viszkető bőrfelületet duzzadni is kezdhet a fejlődő hő hatására, aminek eredménye a bőrpír és a kiütések. Mivel a gyulladás átterjedhet, így az allergiás tünetek más pontokon is kialakulhatnak. Sőt sokszor nehéz lehet meghatározni a beteg számára, hogy pontosan milyen allergéneknek volt kitéve, mivel a ruhában akár nagyon hosszú ideig is megmaradhatnak a mosószer alkotóelemei.

Allergiás kötőhártya-gyulladás

A vörös, viszkető, szúró szemek is lehetnek a tünetei egy mosószer okozta allergiának. Ez általában akkor fordul elő, ha a mosószerb a szembe vagy a szem környékére került.

Mosószóda 1kg MM natur

-16% Mosószóda 1kg MM natur

A mosószóda (nátrium karbonát, más néven sziksó) biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. A mosószódát használhatja mosáshoz önállóan a hagyományos mosópora helyett vagy azzal kombinálva (1:1 arányban kiváltható a m

Ár: 420 Ft
500 Ft
Megnézem

Mosószóda 2kg(Naturganik)

-8% Mosószóda 2kg (Naturganik)

Alkalmazható mosáshoz, áztatáshoz, vízlágyításhoz, mosogatáshoz, takarításhoz és felületek tisztításához.

Ár: 1095 Ft
1195 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!